Факти За Полярна Мечка

{h1}

Полярните мечки са най-големите видове мечки и са изключително адаптирани към своето арктическо местообитание, с гъста козина и много мазнини, за да ги затоплят.

Полярните мечки са едри, бели мечки, които обичат студен климат, тлъсти ястия и дълги дни на лов. Колкото и да изглеждат очарователни полярни мечки, тези животни не са гушкащи. Всъщност полярните мечки са свирепи ловци и те са най-големите месоядни животни сред сухопътните животни.

Размер и външен вид

Полярните мечки също са най-големият вид мечка. За мечките височината обикновено се измерва в рамото, когато животното е на четворки, според Polar Bear International. Средно полярните мечки на четворки са високи от 3,5 до 5 фута (1 до 1,5 метра), но когато стои на задните си крака, възрастна мъжка полярна мечка може да достигне повече от 10 фута (3 м). По дължина те са от 7,25 до 8 фута (2,2 до 2,5 м) от главата до рогата. Опашката им добавя още 3 до 5 инча (7,5 до 12,5 сантиметра).

Възрастната мъжка полярна мечка тежи около 775 до 1200 фунта. (351 до 544 килограма). Най-голямата записана полярна мечка е тежала 209 паунда (1000 кг), според Polar Bear International. Женските тежат наполовина повече от техните мъжки колеги, само или 330 до 650 паунда. (От 50 до 295 кг).

Полярните мечки изглеждат бели, но косите им всъщност са прозрачни; бялото е резултат от пречупване на светлината през прозрачните кичури коса, според уебсайта на животинското разнообразие (ADW), база данни, поддържана от Музея по зоология в Мичиганския университет. Мечките също могат да са жълтеникави през лятото поради окисляване или дори да изглеждат кафяви или сиви, в зависимост от сезона и светлинните условия. Кожата на полярната мечка е черна; той абсорбира топлината на слънцето, за да поддържа топлината на животните.

Факти за полярна мечка: факти

Среда на живот

Полярните мечки живеят в страни, които заобикалят Арктическия кръг: Канада, Русия, САЩ (в Аляска), Гренландия и Норвегия. През зимата температурите в Арктика обикновено са около минус 29 градуса по Фаренхайт (минус 34 градуса по Целзий) и могат да достигнат до минус 92 F (минус 69 C). Температурата на водата също е фригидна и достига до 28 F (минус 2 C), точката на замръзване на морската вода, според PBS Nature.

Полярните мечки са отлични плувци; тяхното научно име, Ursus maritimus, означава "морска мечка", според зоологическата градина в Сан Диего. Използват големите си предни крака, за да гребят, а задните си крака като руля. Известно е, че тези мечки преплуват повече от 60 мили (100 км) без почивка. [Изображения: Плуване на полярни мечки]

навици

Полярните мечки са самотни. Животното ще прекара дните си в седене на леда с дупка за дишане с уплътнение, в очакване някой да се появи. Този стил на лов се нарича все още лов. Полярните мечки също ще търсят уплътнителни леги, ще се пробият през покрива и ще убият тюлените вътре.

Факти за полярна мечка: мечки

За разлика от други мечки, полярните мечки не зимуват през зимата, според зоологическата градина в Сан Диего. Те продължават да ловуват, освен ако времето не е изключително студено. Тогава те могат да потърсят подслон в снежен ден.

Диета

Основният хранителен източник на полярната мечка са тюлени. Диетата им от месо ги прави месоядни. Ако предлагането на храна е изобилно, те ще се хранят само с тюлене. Тази висококалорична храна помага на мечките да натрупат запаси от мазнини, които поддържат полярните мечки здрави между храненията и спомагат за поддържане на телесната им температура. Според PBS Nature, полярните мечки се нуждаят от 4,4 паунда (2 кг) мазнини всеки ден. Това е равно на около 121 паунда. на уплътнение (55 кг) и осигурява около осем дни стойност енергия.

Ако ловът на тюлени не върви добре, полярните мечки също ще ядат всичко, което намерят, като риба, яйца, растителност, елени, гризачи, птици, горски плодове и човешки боклук.

потомство

Женските обикновено раждат през месеците ноември или декември, след гестация от осем месеца. При подготовката животните копаят пещера от снежен бряг, в който да имат своите малки. Тази пещера се нарича майчин ден.

Факти за полярна мечка: полярна

Женска полярна мечка обикновено ражда близнаци, въпреки че са регистрирани сингли и тризнаци. По време на раждането си, едно кубче тежи само 1,3 килограма (около половин килограм), но те растат много бързо. Кубчетата зависят от майките си за топлина и угояване на мляко, което е 36 процента мазнини, според зоологическата градина в Сан Диего. До пролетта малките са извън деня, изследват се и на две години са напълно зрели. Полярните мечки живеят около 15 до 20 години.

Класификация / таксономия

Според Интегрираната таксономична информационна система (ITIS) полярните мечки са един от осемте вида в семейство Ursidae. Пълната им класификация е:

  • царство: Анималия
  • Subkingdom: Билатерия
  • Infrakingdom: Дейтеростомия
  • тип: Чордата
  • Суброд: Прешлени
  • Infraphylum: Гнатостомати
  • Суперкласа: Тетрапода
  • клас: Mammalia
  • Infraclass: Евтерия
  • Поръчка: Carnivora
  • подразред: Каниформи
  • семейство: Ursidae
  • Род и видове: Ursus maritimus

Състояние на опазване

Според Червения списък на застрашените видове на Международния съюз за опазване на природата (IUCN) полярните мечки са уязвими; броят им намалява, а местообитанието им - морски лед - намалява. Смята се, че в дивата природа живеят само 20 000 до 25 000 полярни мечки. IUCN съобщава, че се очаква полярната ледена шапка да се разтопи напълно през следващите 100 години. Това ще остави полярните мечки без дом и ще повлияе значително на популацията на полярната мечка.

Полярните мечки са включени в списъка на застрашените видове в САЩ като застрашени. Те са защитени съгласно Закона за защита на морските бозайници, според американската служба за риба и дива природа.

Други факти

Мазнините им не само поддържат полярните мечки топли, но и увеличават плаваемостта им, когато плуват.

Полярните мечки имат вградени чорапи. Дъното на лапите им е покрито с козина, за да ги поддържа топло и да помага при сцеплението в хлъзгави ситуации.

Полярна мечка може да издуши дишащата дупка на тюлен от повече от половин миля, според Националния зоопарк. Мечките могат да помиришат тюлен на леда на 20 мили (32 километра) разстояние.

Полярните мечки успяват да хванат плячката си само в 2 процента от опитите си, казва Националният зоопарк.

Хората на инуитите все още ловуват полярни мечки за месо и козина, но ловът е внимателно регулиран от квотна система, според Polar Bears International. Ловците отдават уважение на мечките душа ("tatkok"), като висят кожата на почетно място в иглуто си в продължение на няколко дни. Инуитите наричат ​​полярните мечки „Нанук“ и вярват, че са мъдри, могъщи и „почти човек“.

Сами (или лап) хората отказват да кажат името на полярната мечка от страх да не я обидят. Вместо това го наричат ​​„Божие куче“ или „старец в кожуха на козината“, според Polar Bears International.

Допълнителни ресурси

  • USGS изследвания на полярна мечка
  • Polar Bears International: FAQ
  • Зоопарк Сан Диего: Полярна мечка
  • National Geographic: Полярни мечки


Видео Добавка: Ние, мечоците | 8 неща, които не знаете за полярните мечки | Cartoon Network.




Изследване


Ураган Ирма Сифони Вода От Брега, Направления 2 Манате
Ураган Ирма Сифони Вода От Брега, Направления 2 Манате

Защо Котките Размахват Дупетата Си, Преди Да Се Хвърлят?
Защо Котките Размахват Дупетата Си, Преди Да Се Хвърлят?

Наука Новини


Какво Означава Първата Фаталност На Автомобила Без Шофьор За Техниката На Самоуправление
Какво Означава Първата Фаталност На Автомобила Без Шофьор За Техниката На Самоуправление

Ексгумирането На Салвадор Дали: Костюмът На Бащинството Води До Гроба На Художника
Ексгумирането На Салвадор Дали: Костюмът На Бащинството Води До Гроба На Художника

Гробище От Милиони Мумии, Открито В Египет
Гробище От Милиони Мумии, Открито В Египет

Помага Ли Джинджифилът При Гадене?
Помага Ли Джинджифилът При Гадене?

Приятели С Приятелите На Вашата Красавица? Може Да Се Отрази На Сексуалния Ви Живот
Приятели С Приятелите На Вашата Красавица? Може Да Се Отрази На Сексуалния Ви Живот


BG.WordsSideKick.com
Всички Права Запазени!
Възпроизвеждането На Използваните Материали Оставя Само Prostanovkoy Активна Връзка Към Сайта BG.WordsSideKick.com

© 2005–2020 BG.WordsSideKick.com