Щастливи Крака: Антарктида Е Дом За Милиони Повече Пингвини, Отколкото Са Мислили

{h1}

В антарктида има милиони повече пингвини, отколкото учените смятали.

Милиони повече пингвини Адели се движат по ледения континент Антарктида, отколкото учените смятаха по-рано.

Изследователите са изчислили, че около 2,3 милиона пингвини на Адели са наречени дом на Източна Антарктида. Но ново проучване повече от удвоява тази оценка на 5,9 милиона души в тази област.

Екип от учени завърши цялостен брой на популацията на пингвините, използвайки въздушни и наземни проучвания, маркиране на данни и автоматизирани камери през няколко размножителни сезона.

Новата оценка е първата, която взема предвид пингвините без разплод; предишното число на популацията се фокусира само върху размножаващите се двойки. [В снимки: Адели Кангенски пингвини от Източна Антарктида]

"Птицевъдните птици са по-трудни за преброяване, защото те са навън, хранят се в морето, а не гнездят в колонии на сушата", каза Луиз Емърсън, еколог на морската птица от австралийския отдел за Антарктида от Министерството на околната среда и енергетиката на Австралия изявление. "Въпреки това, нашето проучване в Източна Антарктида показа, че пингвините от Адели не могат да се размножават или са в изобилие от развъдчиците. Тези птици са важен резервоар на бъдещите животновъди и оценката на техния брой гарантира, че ще разберем по-добре нуждите от изхранване на цялото население. "

Въз основа на новата оценка на 5,9 милиона пингвини Adélie в Източна Антарктида, глобалната популация на този вид (Pygoscelis adeliae) вероятно е от 14 милиона до 16 милиона птици, казват изследователите. (Този вид живее по цялото крайбрежие на Антарктида и на неговите малки острови.)

Проучването разкри също, че докато пингвините търсят скалисти, без лед зони, в които да гнездят, птиците се приближават към човешката дейност. Изследователските станции в Антарктида също изискват скалисти места без лед, тъй като осигуряват по-лесен достъп до превозни средства за презареждане. В такива райони на Източна Антарктида има девет постоянно окупирани изследователски станции и изследователите установяват, че повече от 1 милион птици се размножават на около 6 мили (10 км) от станция.

„Като идентифицираме значителни популации за развъждане на пингвини в близост до гари, можем по-добре да идентифицираме кои райони може да се нуждаят от засилена защита в бъдеще“, казва водещият автор Колин Саутуел, еколог на морските птици от австралийското отделение за Антарктида.

Чрез по-доброто разбиране на броя на населението на пингвините и заплахите за тяхната среда, природозащитниците също могат да помогнат за защитата на хранителната верига на пингвините. Изследователите изчисляват, че пингвините на Адели изяждат около 193 500 тона (175 500 тона) крил и 18 000 (16, 300 метрични тона) тона риба през всеки размножителен сезон. С тези по-всеобхватни оценки организации като Комисията за опазване на живите морски ресурси на Антарктида могат да определят устойчиви ограничения за улов на риболов, за да гарантират, че населението остава стабилно, казаха изследователите.

Резултатите все още не са публикувани в научно списание.

Оригинална статия за WordsSideKick.com.


Видео Добавка: NYSTV - Nephilim Bones and Excavating the Truth w Joe Taylor - Multi - Language.





Научни Открития

Изследване


Наука Новини




Популярни Категории


BG.WordsSideKick.com
Всички Права Запазени!
Възпроизвеждането На Използваните Материали Оставя Само Prostanovkoy Активна Връзка Към Сайта BG.WordsSideKick.com

© 2005–2019 BG.WordsSideKick.com