Факти За Aardvarks

{h1}

Aardvarks са африкански бозайници с размер на прасета, които се хранят с мравки и термити. Те изглеждат така, сякаш са направени от части от други животни.

Aardvarks са бозайници, които изглеждат сякаш са направени от части от други животни. Aardvark има дълга муцуна, която завършва със свински нос, заешки подобни на ушите и опашка, подобна на тази на кенгуру. И все пак тя не е тясно свързана с никое от тези животни.

Aardvarks се среща в цяла Африка на юг от Сахара. Името на aardvark идва от африкански / холандски език и означава „земно прасе“, според National Geographic. Макар че ядат мравки - така че технически са "мравки", аардварите са отделен вид от преддверията, които се срещат в Южна Америка.

размер

Aardvarks са с размерите на малко прасе. Обикновено те тежат от 110 до 180 паунда. (50 до 82 килограма). Aardvarks са от 43 до 53 инча (109 до 135 сантиметра), а опашката им добавя още 21 до 26 инча (53 до 66 см) към дължината му, според National Geographic.

Ако изтръгна езика си, една аардварка щеше да бъде много по-дълга. Езиците им могат да бъдат дълги до 12 инча (30,5 см). Ушите им също са много дълги и могат да нараснат до 9,5 инча (24 см) дълго, според Encyclopedia Britannica.

Камера, задействана от движение, улавя аардварк, който търси храна на Серенгети.

Камера, задействана от движение, улавя аардварк, който търси храна на Серенгети.

Кредит: Серхио Бертацо, Департамент по материали, Imperial College London, Wellcome Images

Среда на живот

Aardvarks живеят в много различни видове местообитания, като пасища, савани, тропически гори, гори и гъсталаци в цяла Африка в районите на юг от Сахара.

Те са склонни да избягват много каменист терен, тъй като скалите са трудни за копаене, според Международния съюз за опазване на природата (IUCN). Те живеят в дупки, които варират от 6 до 42 фута (2 до 13 метра) дълго, според Encyclopedia Britannica.

навици

Aardvarks са самотни животни и се събират само да се чифтосват. Те също са нощни, което означава, че спят през деня. Това им помага да избягат от горещината на деня в хладната си дупка. През нощта те прекарват времето си в работа върху норите си или намиране на храна. Те могат да покриват разстояния от 2 до 5 км всяка вечер, според мрежата за разнообразие на животните.

Диета

Aardvarks също копаят, за да получат храна. Те копаят в мравки и термитни могили и облизват бъгове с дългите си езици. Те се хранят почти изключително с мравки и термити, въпреки че понякога допълват диетата си с други насекоми като какавидите на скарабеите. Здравата кожа на aardvark ги предпазва от ухапванията от яденето им, според National Geographic, а ноздрите им се запечатват, за да предпазят от прах и насекоми.

Те могат да изяждат до 50 000 насекоми всяка вечер, според Wildscreen Arkive. Aardvarks поглъщат храната си цяла, без да я дъвчат. Вместо това храната се смила в мускулна зона на долния й стомах.

Според IUCN те рядко пият вода и получават по-голямата част от влагата си от насекомите, които ядат.

потомство

Женските aardvarks имат гестация от седем месеца и раждат по един млад наведнъж. Бебетата се наричат ​​телета или малки. Кубчетата тежат около 4,4 паунда. (2 кг), когато се родят.

Кубчетата израстват много бързо. На три месеца са отбити и на шест месеца са готови да напуснат майките си. На 2 години и женските, и мъжките са полово зрели и готови да имат потомство.

Класификация / Таксономия

Ето класификацията на aardvarks, според Интегрираната таксономична информационна система.

царство: Анималия
Subkingdom: Билатерия
Infrakingdom: Дейтеростомия
тип: Чордата
Суброд: Прешлени
Infraphylum: Гнатостомати
Суперкласа: Тетрапода
клас: Mammalia
подклас: Терия
Infraclass: Евтерия
Поръчка: Tubulidentata
семейство: Orycteropodidae
род: Orycteropus
вид: Orycteropus afer

Редът Tubulidentata е уникален, тъй като е единственият ред на бозайниците, в който има само един жив представител. Orycteropodidae е единственото семейство в реда и Orycteropus afer е единственият вид според ADW.

Някога се смяташе, че аардварките са тясно свързани с панголините и броненосеца. Въпреки това, консенсусът сега е, че приликата им се дължи на общата им адаптация за хранене мравки. Смята се, че най-близките живи роднини на aardvarks включват манати и слонове, според ADW.

Състояние на запазване

Aardvarks не са застрашени и са класифицирани като най-малко притеснителни от IUCN. Това е въпреки факта, че общото население на авардварки не е известно и населението изглежда намалява в много райони на Африка поради нарастване на населението и лов.

Други факти

Aardvarks също се наричат ​​мравки.

Aardvarks имат четири пръста на предните крака и пет пръста на задните си крака.

Опитни копачи, аардварк може да копае до 2 f (.6 m) за 15 секунди, според африканската фондация за дивата природа.

Допълнителни ресурси

  • Африканска фондация за дивата природа: Aardvarks
  • Край на съществуването: Aardvark
  • Линкълн Парк зоопарк: Aardvark
  • Мрежа на майката природа: Aardvarks и Anteaters


Видео Добавка: Трубкозуб | Orycteropus afer | Aardvark.




Изследване


Антарктическите Китове Убийци Лекуват Кожата С Тропическа Ваканция
Антарктическите Китове Убийци Лекуват Кожата С Тропическа Ваканция

Животът Изненадващо Процъфтява Близо До Най-Дълбокото Място На Земята
Животът Изненадващо Процъфтява Близо До Най-Дълбокото Място На Земята

Наука Новини


Плевел: Добър За Костите?
Плевел: Добър За Костите?

Затлъстяването Тежи На Повече Американци, Отколкото Някога
Затлъстяването Тежи На Повече Американци, Отколкото Някога

Музикални Ползи Упражнение, Проучвания Показват
Музикални Ползи Упражнение, Проучвания Показват

Slim Secret: Пеперудите Изгарят Мазнините В Пашкул
Slim Secret: Пеперудите Изгарят Мазнините В Пашкул

Как Дроните Се Борят С Инфекциозната Болест
Как Дроните Се Борят С Инфекциозната Болест


BG.WordsSideKick.com
Всички Права Запазени!
Възпроизвеждането На Използваните Материали Оставя Само Prostanovkoy Активна Връзка Към Сайта BG.WordsSideKick.com

© 2005–2020 BG.WordsSideKick.com