Плешиви Орли: Факти За Американския Талисман

{h1}

Плешивите орли, символ на сащ от 1782 г., са история на успеха на застрашените видове и много хитри ловци, дори крадат плячка на други птици.

Плешивите орли са големи хищни птици, родом от Северна Америка. От 1782 г. плешивият орел е националната емблема и талисман на САЩ. Плешивият орел всъщност не е плешив; получава името си, защото бялата му глава срещу тъмнокафявото му тяло го прави плешив от разстояние.

Въпреки че са символ на свободата в Съединените щати, тези птици са известни с това, че тормозят по-малки птици и крадат плячката им, според лабораторията по орнитология на Корнел. Според PBS Nature, Бенджамин Франклин веднъж каза: „От своя страна бих искал плешивият орел да не е избран за представител на страната ни. Той е птица с лош морален характер. Той не получава честно прехраната си… Освен това той е ранг страхливец: Малката кралска птица, не по-голяма от врабче, напада го смело и го изгонва от района. " Франклин искал дивата пуйка да бъде националната птица, според американската фондация „Орели“.

размер

Плешивите орли имат масивно крило от около 2 фута (2,13 метра), според американската служба за риба и дива природа. Телата им обаче са много по-малки, само на 34 до 43 инча (86 до 109 сантиметра). Обикновено плешивите орли тежат от 6,5 до 14 килограма (3 до 6,5 килограма).

Възрастен плешив орел показва а

Възрастен плешив орел показва „предавател на раница“, внимателно инсталиран от Центъра за опазване на биологията.

Кредит: Снимка от Робърт Лин

Среда на живот

Плешивият орел се среща само в Северна Америка. В по-голямата си част плешивите орли живеят в гори, които са в близост до реки, езера, водохранилища, блата и брегове. Някои също живеят в близост до предприятия за преработка на риба, сметища и други райони, където могат да намерят храна.

Плешивите орли обикновено са уединени същества. Когато има изобилна храна обаче, те могат да се съберат с други хора в групи до 400, според Музея по зоология в Мичиганския университет.

Диета

Плешивите орли са „рибни орли“. Те са в тази класификация, тъй като основният им хранителен източник е рибата. Те ще ядат и по-малки птици, други птичи яйца и малки животни като зайци, влечуги, земноводни и раци. Тъй като плешивите орли ядат само месо, това ги прави месоядни.

Плешиви орли: факти за американския талисман: орли

Развъдни навици

Смята се, че плешивите орли са моногамни. Това означава, че след като птиците намерят половинка, те ще продължат да се чифтосват един с друг до края на живота си. Плешив орел ще намери друга половинка само ако е овдовял.

Плешивите орли правят големи гнезда от пръчки, трева, пера, мъх и царевични зърна, за да настанят яйцата си. Най-голямото плешиво гнездо на орли на запис е намерено в Санкт Петербург, Флорида. Той е бил с диаметър 9,5 фута (2,9 метра) и дълбочина 20 фута (6,1 м), според Книгата на световните рекорди на Гинес. Изчислено е, че тежи 2 метрични тона (4 409 lbs.).

В гнездото женският плешив орел ще снася едно до три яйца и ще инкубира яйцата за 34 до 36 дни. Когато се излюпят, пилетата са покрити със светлосиво надолу.

Младите плешиви орли прекарват първите си четири години в проучване и могат да летят стотици мили на ден. Плешивите орли могат да живеят до 28 години в дивата природа и 36 години в плен.

Класификация / таксономия

Плешивите орли, наричани още американски орли, са част от семейството на Accipitridae, което също включва ястреби, хвърчила и други видове орли. Таксономията на плешивите орли според Интегрираната таксономична информационна система (ITIS) е:

  • Кралство: Анималия
  • Subkingdom: Bilateria
  • Infrakingdom: Deuterostomia
  • Тип: Чордата
  • Subphylum: Vertebrata
  • Инфрафил: Gnathostomata
  • Суперклас: Тетрапода
  • Клас: Aves
  • Ред: Accipitriformes
  • Семейство: Accipitridae
  • Род: Haliaeetus
  • видове: Haliaeetus leucocephalus
  • Подвид: Haliaeetus leucocephalus leucocephalus (Южен плешив орел), Haliaeetus leucocephalus washingtoniensis (Северен плешив орел)

Състояние на опазване

Осемседмичен плешив орел. Въздушното зацапване дава на опитни учени грабливи птици достатъчен поглед върху размера, оперението и клюна, за да определят точно възрастта на пиленцето.

Осемседмичен плешив орел. Въздушното зацапване дава на опитни учени грабливи птици достатъчен поглед върху размера, оперението и клюна, за да определят точно възрастта на пиленцето.

Кредит: Снимка от Брайън Уотс.

Въпреки че плешивият орел е почитан в Северна Америка, той почти изчезна. Прекомерният лов беше една от причините за намаляването на населението. Виновни също са виновни продуктите DDT, пестицид, замърси много от рибите, които птиците ядоха. След като ядат замърсена риба, плешивите орли снасят яйца с много тънки черупки, което затруднява размножаването. След като отровата е била ограничена през 70-те години на миналия век, населението на плешивия орел започва да се възстановява, според National Geographic. Днес плешивият орел не е застрашен. В момента в Северна Америка има повече от 10 000 плешиви орли, според Червения списък на застрашените видове от Международния съюз за опазване на природата.

Други факти

Въпреки че плешивите орли не могат да плуват, те могат да прекосят вода, без да прелитат над нея. Те ще седнат във водата и ще гребят с криле, според лабораторията по орнитология на Корнел.

Плешивите орли нямат обоняние, но могат да вкусят. Например, ако плешивият орел смята, че вкусът на храната му е развален, няма да го изяде.

Известно е, че американските орли се давят, опитвайки се да извадят тежка риба от водата.

Други ресурси

  • Корнелска лаборатория по орнитология: Плешив орел
  • Служба за риба и дива природа в САЩ: Плешив орел
  • Национален зоопарк на Смитсониан: Лист за плешив орел


Видео Добавка: .





Научни Открития

Изследване


Наука Новини




Популярни Категории


BG.WordsSideKick.com
Всички Права Запазени!
Възпроизвеждането На Използваните Материали Оставя Само Prostanovkoy Активна Връзка Към Сайта BG.WordsSideKick.com

© 2005–2019 BG.WordsSideKick.com